Pri Osrednji knjižnici Celje so sanacijska dela od začetka meseca maja potekala po načrtih. Novo zunanjo ureditev in sanacijo na strehi otroškega oddelka knjižnice in pohodne ploščadi  je izvajalec Remont d.d.  zaključil v predvidenem časovnem roku.

K celoviti sanaciji strehe otroškega oddelka Osrednje knjižnice Celje je Mestna občina Celje pristopila zaradi zatekanja vode v objekt. V predvidenem roku so ob sanacijskih delih uredili tudi površine pohodne ploščadi pri knjižnici. Zunanja ureditev poleg namestitve širših kanalet za odvajanje meteornih voda obsega še zasaditev pokrivnih rastlin, okoli so postavljene nove kamnite klopi. Kjer je bila prej umetna trava je sedaj vgrajena Playtop igralna podlaga, gre za blažilno gumirano varovalno podlago za otroška igrišča. Prednost te igralne podloge sta čista brezšivna površina in preprosto vzdrževanje, površina je večfunkcijska, s svojo blažilno plastjo je varna in prijetna za igro. Še zadnja usklajevanja glede igral potekajo s predstavniki ZVKD Celje. Položena je nova hidro – in toplotna izolacija, naklonski in drenažni beton ter finalni tlak v kamnu z namenom, da bi preprečili nadaljnje zatekanje. Skupni strošek izvedbe ureditve novih zunanjih površin in sanacije bo znašal okoli 171.000 EUR.

V roku enega tedna bodo prenovljene površine predane v uporabo Osrednji knjižnici Celje. Izvajalec mora dokončati še fasadni vertikalni del na zahodni strani, navedeno pa ne vpliva na uporabo prenovljenih površin, ki so za obiskovalce že odprte.

 

Vir: MOC