Bloger in kolumnist Tomaž Štih, ki je na spletu znan pod vzdevkom Libertarec, je tokrat okrcal nacionalno RTV, saj je ta o petkovih protestih znova poročala pristransko, če ne že navijaško. Tokrat so si protestniki pred parlamentom namreč privoščili neokusno šalo, ki med osrednjimi mediji ni ostala neopažena, a je nihče ni kritično komentiral. Potem, ko smo bili po zgledu bližnjevzodnih kultur v preteklih tednih že priča kamenjanju “temnega princa” v podobi Janeza Janše, so si tokrat po srednjeveško privoščili izpeljati inkvizicijo in v slogu čarovniškega procesa zažgati lutko “v podobi” notranjega ministra Aleša Hojsa. “Protestniki so “simbolično razrešili ministra Hojsa,” piše RTV.” Takšno barbarsko početje pa je očitno odraz civilizirane demokratične družbe kot si jo zamišljajo politkolesarji. 

Po poročanju že omenjene televizije je bil na 22. petkovem protivladnem protestu tokrat v središču pozornosti prav notranji minister Aleš Hojs, ki je bil tarča žaljivk. Protestniki so ob tem obkolili parlament, ob čemer smo lahko videli tudi zastave mladinske ekstremistične organizacije Mao.

Ob tem so simbolično zažgali “maskoto strahovlade” in s tem “simbolično razrešili” ministra Hojsa. Protestniki so želeli celo z baklami obkrožiti parlament, a je policija njihovo necivilizirano početje preprečila. Na demonstraciji nista izostala niti samooklicani žvižgač Ivan Gale niti poulični umetnik Jaša Jenull. Ob tem pa se pojavlja vprašanje, kako bi poročala nacionalna televizija, če bi prišlo do požiga podobe kakšnega starorežimskega junaka, na primer Galeta, Tanje Fajon ali pa kar Svetlane Makarovič, ki slovi tudi kot ena najbolj fanatičnih demonstrantk, saj uživa prestižne bonitete “Jankovićeve” mestne blagajne. Verjetno bi bil v tem primeru odziv nacionalne televizije bistveno drugačen, predvsem pa poln zgražanja.

 

Avtor Domen Mezeg, več lahko preberete tukaj.