Predsednica DZ ljudem preprečila, da bi izvedeli ali je bil Golob 3. novembra v Dubaju ali kot trdi vlada v Savinjski dolini

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Andrej Hoivik)

Kljub temu, daje minilo samo leto in pol od predsedovanja Urške Klakočar Zupančič Državnemu zboru, verjetno nihče več ne šteje kolikokrat je samovoljno poslancem preprečila postavljanje poslanskih vprašanj. Tudi tokrat se je ubrala takšno potezo in kršila poslovnik, ko je poslancu SDS Andreju Kosiju preprečila poslansko vprašanje vezano na Roberta Goloba.

Poslanec SDS je namreč želel izvedeti, hkrati pa s tem javnosti podati točno informacijo o tem kje se je 3. novembra nahajal Robert Golob. V medijih in na družbenih omrežjih so se namreč pojavljale novice, da naj bi bil ta dan v Dubaju, vlada pa trdi, da je bil V Savinjski dolini. Sedaj je Klakočar Zupančičeva preprečila, da bi ljudje izvedeli resnico.

Celotno poslansko vprašanje Andreja Kosija objavljamo v nadaljevanju:

Spoštovani,

po poročanju medijev je bil predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Robert Golob na dopustu v Dubaju od 30. oktobra 2023 do 6. novembra 2023, in sicer naj bi bil nastanjen v hotelu Hilton Dubai The Walk.

Na družbenem omrežju X so med drugim razvidne objave, da je predsednik vlade dr. Robert Golob skupaj z ministricami in ministri ob obisku Savinjske regije sodeloval na javnem posvetu z župani, predstavniki gospodarstva, podjetniki in drugimi nosilci razvoja v regiji. Ena izmed omenjenih objav je datirana na 3. november 2023 ob 15.08 uri. Prav tako je na družbenem omrežju X razvidna objava z naslednjo vsebino: »Na posvetu je vlada prejela kar nekaj koristnih in konstruktivnih predlogov za obnovo regije po poplavah. Številni so se tudi zahvalili vladi za vso pomoč, ki jim jo je namenila do zdaj.« Tudi omenjena objava je datirana na 3. november 2023.

Ob tem velja spomniti, da je bilo srečanje vlade z župani, predstavniki gospodarstva in drugimi nosilci razvoja v Savinjski regiji dne 21. oktobra 2023, kar izhaja tudi iz novice na spletni strani Vlade Republike Slovenije.

V zvezi s tem Vlado Republike Slovenije prosim za naslednje podatke in odgovore:

  1. Ali je bil predsednik Vlade Republike Slovenije dne 3. novembra 2023 navzoč na obisku v Savinjski regiji? Kdo vse je še bil navzoč na omenjenem srečanju? Prosim za seznam vseh udeležencev.
  2. Kakšni so bili dogovori predsednika Vlade Republike Slovenije dne 3. novembra 2023 v Savinjski regiji na javnem posvetu z župani, predstavniki gospodarstva, podjetniki in drugimi nosilci razvoja v regiji?
  3. Kakšno pomoč je 3. novembra 2023 obljubila Vlada Republike Slovenije za obnovo Savinjske regije?
  4. Kdaj je bil predsednik Vlade Republike Slovenije na dopustu v Dubaju? Kdaj se je vrnil? Kakšni so bili stroški tega potovanja v celoti in kdo jih je poravnal?

Vir: SDS