Predsednica Pirc Musarjeva Škocjanske jame uvrstila pod mokrišča – dr. Miha Pogačnik jo opozarja, da je to tako kot bi jih pod žitna polja

Miha Pogačnik. (Foto: Zajem zaslona Nova24TV)

Mnogi državljani verjetno prenekaterih izjav trenutne slovenske politike ne razumejo oziroma jim je nelogična. Vendar ni to zaradi njihovega spektra znanja ampak nelogičnih izjav, ki jih dajejo predstavniki oblasti. V to kategorijo bi lahko uvrstili tudi zadnjo izjavo predsednice Nataše Pirc Musar, ki je ob svetovnem dnevu mokrišč v to kategorijo uvrstila nenazadnje Škocjansko jamo.

Na spletu je namreč zapisala, da je na svetu le še 10 odstotkov mokrišč. Po njenih besedah naj bi imeli v Sloveniji tri mokrišča in sicer Cerkniško jezero, Sečoveljske soline in Škocjanske jame. Pri tem je Pirc Musarjeva verjetno želela zapisati Škocjanski zatok.

Takšne navedbe o Škocjanskih jamah kot o mokriščih, je pravnik dr. Miha Pogačnik označil kot navedbe, da so Škocjanske jame žitno polje. “Kljub vsemu je mnenja, da je šlo pri predsednici republike za lapsus. Smiselnost izjave, da se kraska jama uvrsca med mokrisca, je priblizno enaka smiselnosti izjave, da se kraska jama uvrsca med žitna polja. Predsednici predlagam, da popravi lapsus,” je zapisal dr. Miha Pogačnik.

Vir: Twitter