Predsednica republike s svojo izjavo še podkrepila nujnost udeležbe na današnjem protestu

Poln Trg republike na protestu upokojencev. (Foto: Twitter Besni upokojenec)

Eden glavnih organizatorjev protestov upokojencev in danes verjetno velikega dela državljanov Pavle Rupar je izredno kritičen do predsednice republike Nataše Pirc Musar. Po mnenju Ruparja je predsednica republike s svojo zadnjo izjavo razžalila upokojenke in upokojence.

Pavle Rupar je tako z izredno “težkimi” besedami odgovoril predsednici republike. “Predsednica držav… Vi ste popolna sramota,” je bil kritičen Pavle Rupar.

Kot poroča portal e-maribor je upokojence in Ruparja najbolj razjezila izjava predsednice Pirc Musarjeve, da bi se naj upokojence izkoriščalo za nabiranje političnih točk. Tako naj bi bili upokojenci še trdneje odločeni, da se danes zberejo v čim večjem številu in izrazijo nestrinjanje s politiko Roberta Goloba in odnosa vlade do njih samih.

Prav tako pa je nad takšno izjavo besen Pavle Rupar, ki je mnenja, da je trenutna oblast popolnoma izgubila kompas. Poudarja, da si dejansko predsednik vlade in predsednica republike ne predstavljata kako živijo ljudje danes. Upokojenci živijo iz dneva v dan, zato se mu takšne izjave zdijo skrajno neprimerne in ponižujoče. Za konec je Rupar predsedniku vlade še sporočil: “Vi si ne želite, da bi upokojenci počeli z vami tako, kot vi počnete z njimi.”

Vir: e-maribor, Facebook