Predsednik republike Borut Pahor pokleknil pred levico in Robertom Golobom. Podpisal odpoklic veleposlanika Kajzerja

Foto: Facebook

Lahko bi rekli, da je predsednik republike Borut Pahor pokleknil pred levico in Robertom Golobom, saj je podpisal odpoklic slovenskega veleposlanika v Washingtonu Toneta Kajzerja. Predsednik republike je zadevo sicer olepšal s tem, da je Golobu izrazil nezadovoljstvo, ker se o odpoklicu ni posvetoval z njim.

Pri vsej tej zgodbi je zanimivo, da je po odstopu Marte Kos od morebitne kandidature za predsednico, vladajoča koalicija v javnost lansirala izdajo depeše, ki bi jo naj izvedel Kajzer. Že ob napovedi odstopa od morebitne kandidature za predsednico s strani Kosove, so se pojavila namigovanja, da naj bi ji obljubljali službo veleposlanice v ZDA.

Svoje nezadovoljstvo s postopanjem vlade je sicer predsednik republike Borut Pahor izrazil tudi Tanji Fajon na zasedanju generalne skupščine Združenih narodov. V uradu predsednika so tako Golobu kot Fajonovi še predlagali: “naj se dodatno premisli o ukrepih in ravnanjih, kako okrepiti profesionalnost diplomacije, da bo ta lojalna državi, ne pa strankarskim in drugim parcialnim interesom“, še piše v sporočilu za javnost.

Vir: Nova24TV