“Potrebujemo samo majhen dodaten napor vseh pri zajezitvi epidemije, pa bodo prihodnji zahtevni tedni in meseci do začetka delovanja cepiva lahko bolj svobodni. Tudi gospodarske posledice epidemije lahko z lastnimi močmi in podporo EU sredstev precej omilimo. Zdrahe naj počakajo,” je pozval vse predsednik vlade Janez Janša. Medtem ko število okužb še vedno ni pričelo upadati kot bi moralo s sprejetimi ukrepi, gospodarstvo nazaduje. Zato Janša poudarja, kako pomembno je, da vsi storimo nekaj v tej smeri, da zajezimo epidemijo in pustimo zdrahe v tem trenutku ob strani. Predsednik vlade tako daje velik poudarek razumevanju situacije s strani vseh prebivalcev in podpori EU pri sanaciji nastale gospodarske škode.

Vlada je v sredo na seji sprejela osnutek sedmega zakonskega protikoronskega paketa za pomoč gospodarstvu ter področjem dela, socialnega in zdravstvenega varstva. Sprejela je tudi predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o mednarodni zaščiti ter predlog novele Zakona o prevozih v cestnem prometu. Sedmi paket pomoči pa mora sedaj biti še potrjen s strani Državnega zbora RS, medtem pa naj bi danes minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek in minister za zdravje Tomaž Gantar poskusila poiskati kompromis, ki bi hkrati ugodil zahtevam zdravstva, kot gospodarstvu, ki v zadnjih tednih zaradi zaprtja dejavnosti nazaduje.

 

Zdrahe naj počakajo
Po javno dostopnih zadnjih podatkih število okužb še vedno ne upada, bolnišnice pa se še vedno vztrajno polnijo, medtem ko stroka opozarja, da je kader popolnoma izčrpan. Predsednik vlade zaradi trenutne situacije poziva vse, da v spoštovanje ukrepov vložijo svoj napor, s katerim bi lahko v prihodnje lahko lažje zaživeli. “Potrebujemo samo majhen dodaten napor vseh pri zajezitvi epidemije, pa bodo prihodnji zahtevni tedni in meseci do začetka delovanja cepiva lahko bolj svobodni. Tudi gospodarske posledice epidemije lahko z lastnimi močmi in podporo EU sredstev precej omilimo. Zdrahe naj počakajo,” je pozval vse  predsednik vlade Janez Janša.

Potrebujemo samo majhen dodaten napor VSEH pri zajezitvi epidemije, pa bodo prihodnji zahtevni tedni in meseci do začetka delovanja cepiva lahko bolj svobodni. Tudi gosp. posledice epidemije lahko z lastnimi močmi in podporo EU sredstev precej omilimo. Zdrahe naj počakajo. https://t.co/jvwMTeUySm

— Janez Janša (@JJansaSDS) December 10, 2020

Avtorica Sara Rančigaj, več lahko preberete tukaj.