Predsednik vlade Janez Janša na obletni sveti maši in spominski slovesnosti v Kočevskem Rogu

Predsednik vlade Janez Janša je položil venec k spomeniku žrtvam NOB v Smrečju pri Turjaku. Avtor Kabinet predsednika vlade

Predsednik vlade Janez Janša se je včeraj udeležil obletne svete maše in spominske slovesnosti na grobišču Pod Krenom v Kočevskem Rogu. Pred spominsko slovesnostjo je predsednik vlade skupaj s predsednikom republike Borutom Pahorjem položil venec ob breznu pri Macesnovi gorici v Kočevskem Rogu, po slovesnosti pa sta skupaj položila venec še k Spomeniku žrtvam NOB v Smrečju pri Turjaku.

Sveto mašo na grobišču Pod Krenom je daroval upokojeni ljubljanski nadškof dr. Anton Stres, zbrane na slovesnosti po sveti maši pa je nagovoril predsednik Nove Slovenske zaveze dr. Matija Ogrin. V svojem nagovoru je spregovoril o ozračju med drugo svetovno vojno, ki je narekovalo sprejemanje odločitev v tistem času, o pomenu Kočevskega Roga, brez katerega ni mogoče razumeti Slovenijo in o nujnosti priprave krovnega zakona tega področja, ki bo ugotovil, da je v Sloveniji bila komunistična revolucija in, da so bila njena dejanja zavržna. “Šele od tam dalje imajo lahko drugi zakoni smiselne učinke.”

Slovesnost, ki jo je organizirala Nova slovenska zaveza, je popestril moški pevski zbor Prijatelji iz Šentvida pri Stični skupaj s solistom Markom Finkom.

Predsednik Vlade RS