“Ko bodo Kučan, Rigelnik, Zemljarič, Janković, Jamnik, Golobič in ostali nedotakljivi na slovenski policiji, tožilstvu in sodiščih obravnavani enako kot drugorazredni državljani, bomo dobili vladavino prava. Če tega institucije ne bodo zmogle, bo na neki točki vrelišča ulica sodila tako nedotakljivim kot tistim, ki so zatajili v svojem poklicu,” je le ena izmed kritičnih misli v tekstu predsednika vlade Janeza Janše z naslovom Priložnost vsem, svobodo Sloveniji.

Predsednik vlade RS Janez Janša je delil del besedila iz svoje knjige Prvorazredni, sistem za lažno elito. Dolgoletni predsednik Slovenske demokratske stranke opisuje napake pomladnega tabora, ki so se pripetile v času samostojne Slovenije. Posledica dolgoletne vladavine leve politične struje pa povezuje z večinsko naklonjenostjo medijem in gospodarstva, ki pripadajo miselnosti bivšega režima. Po njegovem mnenju bo slovenska država doživela prave cvetove demokracije, ko bodo državne inštitucije sposobne enakovredno obravnavo ljubljanskega župana Zorana Jankovića in drugorazrednega državljana, ki nima toliko vpliva in moči na slovenske organe pravosodja in pregona.

Janez Janša za uspešno demokratizacijo Slovenije dodaja, da se morajo uresničiti sledeče napovedi. To so odprava cenzure, odprava gospodarskih in finančnih monopolov, odprava imunitete za prvorazredne, ukinitev privilegijev samooklicane elite, prepoved totalitarne ritualike in pogled k peti generaciji potomcev.

Avtor Luka Perš, več lahko vidite tukaj.