Po besedah predsednika vlade Janeza Janše se v Sloveniji stanje epidemije ne umirja. Izpostavil je: “Situacija se poslabšuje, pričeli smo stagnirati po številu okužb.” Ob tem je poudaril, da je bila v soboto v Sloveniji odkrita prva oseba, ki je uradno pozitivna na angleški sev koronavirusa.

Gre za državljana Kosova, ki ima v Sloveniji začasno prebivališče, v Slovenijo pa je prišel iz Belgije. Za primer smo bili obveščeni preko evropskega sistema za zgodnje obveščanje. Belgijske oblasti so nas obvestile, da se pri nas nahaja oseba, ki je bila pri njih testirana in 16. januarja odkrita kot pozitivna na angleški sev koronavirusa,”  je povedal predsednik vlade Janez Janša. Ta oseba naj bi takrat odpotovala iz Belgije.

Predsednik vlade Janez Janša je še povedal: “Glede na to, da je vlada v sredo oziroma v četrtek nekatere ukrepe v določenih regijah sprostila, to seveda vzbuja zaskrbljenost glede skladnosti ravnanja s stanjem, ki se slabša. Zaradi tega bo verjetno v sredo ali pa mogoče že prej potreben ponovni premislek.”

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Vir: Premier Janez Janša: “Situacija se poslabšuje. Poleg enega odkritega primera angleškega seva koronavirusa, obstaja še sum za dva dodatna primera”