Nerazumno in nevarno izkoriščanje otrok v politične namene v času epidemije. Poleg tega še nezakonit shod. Ravno zaradi take neodgovornosti se stanje v posamičnih regijah poslabšuje namesto obratno,” je  ob protestu zaradi napovedanega zapiranja šol opozoril predsednik vlade Janez Janša. “Novinarka javne RTV Slovenija najprej poziva, potem bo pa še neodvisno poročala,”  je zapisal Bojan Požar in opozoril na vlogo osrednjih medijev, k doprinosu nezaupanja vladnim ukrepom med ljudmi.

Ob ponovnem zapiranju šol je na spletnih omrežjih zaokrožil poziv k tihemu protestu, ki naj bi ga napisal kolektiv OŠ Toneta Okrogarja v Zagorju ob Savi. V obvestilu staršem so zapisali: “Tudi mi imamo tega dovolj. Naše mnenje je, da ne smemo biti še naprej tiho.”  Pozvali so še: “Šole se morajo odpreti za vse.” In v pozivu so napovedali, da bodo učitelji in učenci ob upoštevanju vseh priporočil z rokami sklenili krog okoli svojih šol in tako opozorili, da morajo šole ponovno odpreti.

Ker so ocenili, da bi lahko z uporom kršili zaščitne ukrepe do upora ni prišlo. “Dejansko ni šlo za noben upor, smo pa želeli biti slišani. In to smo na neki način tudi dosegli,” je za Slovenske novice povedala ravnateljica Nataša Grošelj in še enkrat poudarila, da je zapiranja šol dovolj. “Želeli smo tudi opozoriti, da mora biti pri sprejemanju ukrepov slišana in upoštevana tudi pedagoška stroka. Ne moremo biti več tiho. Treba je opozarjati, da šole nismo bile vir okužb, da spoštujemo ukrepe, ne nasprotujemo testiranju. Čas je, da se šole spet odprejo, stiske otrok so namreč velike,” je še poudarila.

 

Nerazumno in nevarno izkoriščanje otrok v politične namene v času epidemije. Poleg tega še nezakonit shod. Ravno zaradi take neodgovornosti se stanje v posamičnih regijah poslabšuje namesto obratno. https://t.co/Za3s4zmZEl

— Janez Janša (@JJansaSDS) January 31, 2021

 

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Vir: Premier Janša obsodil proteste proti šoli na daljavi: Nerazumno in nevarno izkoriščanje otrok v politične namene v času epidemije!