četrtek, 28 septembra, 2023
Doma Slovenija Predsednik Zveze društev upokojencev Janez Sušnik poziva DeSUS, naj še naprej vztrajajo...
Foto: pixabay.com

Predsednik Zveze društev upokojencev Janez Sušnik poziva DeSUS, naj še naprej vztrajajo v vladi: Pripravljajo se namreč pomembni ukrepi za boljše življenje slovenskih upokojencev!

Predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS) Janez Sušnik je po pozivu poslancev DeSUS predsednici stranke Aleksandri Pivec, naj odstopi, prepričan, da bo stranka našla izhod iz labirinta in še naprej aktivno sodelovala v delu vlade ter DZ. Kot je zapisal, nove volitve na polovici mandata in ob predsedovanju Evropski uniji niso dobre, saj vlada sprejema pomembne dokumente, tudi take, ki se vitalno dotikajo prijaznejšega in boljšega življenja slovenskega upokojenca.

Predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije Janez Sušnik je v sporočilu za javnost zapisal, da se mnogi v ZDUS strinjajo s tem, da je DeSUS potreben koalicijski partner trenutne vlade, a je veliko tudi takih, ki se s to vlogo ne strinjajo in bi najraje videli, da DeSUS odide iz vlade. “Tako dejanje bi bilo zelo neodgovorno do slovenskih upokojencev, saj smo mnenja, da mora vlada nadaljevati začeto delo in da delo državnih organov in služb teče nemoteno,” meni Sušnik.

Spomnil je še, da si je združenje s stranko blizu, saj je stranka nastala na pobudo upokojencev v želji po izboljšanju njihovega socialno-ekonomskega položaja. Zato, kot dodaja Sušnik, se ZDUS ne more vpletati v politične odločitve in notranja nestrinjanja drugih političnih strank, saj bi tako vpletanje predstavljalo hud konflikt interesov.

Avtorica Sara Kovač, članek je bil prvotno objavljen tukaj.