Predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije poudaril, da je med revnimi upokojenci precej razlogov za veselje, prejeli so že drugič solidarnostni dodatek!

Predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije Janez Sušnik (Foto: Nova24TV)

V ponedeljek, 11.januarja 2021 so upokojenci s pokojnino, ki ne presega 714 evrov, na svoje račune prejeli solidarnostni dodatek v višini od 130 do 300 evrov.

Do enakega solidarnostnega dodatka so poleg upokojencev upravičeni tudi brezposelni prejemniki invalidskih nadomestil s stalnim prebivališčem v Sloveniji. Tudi študentje, mlade družine in družine z več otroki bodo konec meseca prejeli solidarnostni dodatek. Tako je vlada začela z realizacij že sedmega protikoronskega paketa. V oddaji Tema dneva je o dodatku, ki so ga prejeli upokojenci spregovoril Janez Sušnik, predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije.

Tako je Janez Sušnik za Nova24TV priznal, da je med upokojenci precej razlogov za veselje, saj so tisti upokojenci z najnižjimi pokojninami poleg dodatka, ki so ga prejeli v ponedeljek, 11. januarja 2021, prejeli podoben dodatek že aprila 2020. Ob tem je že izpostavil, “da je tudi letni dodatek bil namenjen tako v petih razredih, da so tisti z najnižjimi pokojninami pridobili v lanskem letu, če seštejemo vključno z danes 1.060 evrov. To je kar nekaj in so zelo zadovoljni.”

Video in več lahko vidite na spodnji povezavi.

Vir: [Video] Predsednik Zveze društev upokojencev Sušnik: Med revnimi upokojenci je precej razlogov za veselje, saj so na račune že drugič prejeli solidarnostni dodatek!