Preteklo soboto je v dvorani Barbare Celjske Pokrajinskega muzeja Celje potekal sprejem za predstavnike evropskega rokometnega prvenstva za moške do 20 let. 70 športnikov, predstavnikov in delegatov reprezentanc, ki se borijo za naslov evropskega rokometnega prvaka za moške do 20 let je sprejel župan Mestne občine Celje Bojan Šrot.

Foto: Andraž Purg

Župan Bojan Šrot je ob tem sprejemu športnikov in delegatov 16-ih državnih rokometnih reprezentanc poudaril, da je v Celju rokomet doma že več kot sedem desetletij. Predstavil je tudi podatek, da prav toliko časa v mestu Celje deluje tudi Rokometni klub Celje Pivovarna Laško, ki je močno zaznamoval športno sceno v knežjem mestu. Vsem mladim rokometašem je župan v nagovoru zaželel veliko športne sreče in uspešno sodelovanje na prvenstvu. Posebno je lepe želje namenil domači izbrani vrsti.

Foto: Slavko Kolar

Ob tem povejmo, da je Slovenska rokometna reprezentanca skupinski del tekmovanja opravila z odliko. V tekmovalni skupini B je premagala vse tri nasprotnike in se tako z dvema točkama uvrstila med osem najboljših ekip evropskega prvenstva za moške do 20 let. V nadaljevanju je naša izbrana vrsta izgubila proti Nemčiji in zmagala proti Islandiji. Tako so si naši mladi rokometaši priborili nastop v polfinalu, kjer so v petek premagali ekipo Portugalske in se bodo danes v finalu pomerili za zlato odličje.

 

M.I.