Premier Janez Janša ob obisku Goriške: “Vlada bo storila vse da ne pride do zapiranja gospodarstva in ustavljanja družbe!”

Foto: UKOM

Vlada in premier Janez Janša so danes obiskali Goriško, kjer je v premier še enkrat poudaril, da vlade ne namerava zapirati gospodarstva in ustavljati družbe ampak si želi doseči dovolj veliko precepljenost, ki bo omogočala normalen potek življenja.

Vlada trenutno podpira da se v primeru okužb odreja karantene, zapiranja razredov, morda tudi šol ob večjem izbruhov, celotnih obratov in storitvenih dejavnosti pa si ne želijo zapirati. Najlažje bo priti do tega cilja po besedah Janše je cepljenje, zato vlada poudarja, da mora biti skupni interes vseh, da dosežemo dovolj veliko precepljenost, ki bo omogočala zajezitev epidemije in normalno življenje.

Vlade je obiskala tudi podjetje Hidia v Idriji, ki je po besedah Janeza Janš ena vodilnih globalnih korporacij na področju avtomobilskih in industrijskih tehnologij ter elektrotehnike. Na področju mobilnosti prebijajo meje mogočega z inovacijami in revolucionarnimi rešitvami.

Predsednik vlade Janez Janša je v nagovoru izpostavil iskreno zahvalo vsem, ki so ustvarjali podjetje v zadnjih 50 letih. “Razlika med začetki in tem, kar je danes, je velika. Tudi v preteklih mandatih je ob vladnem obisku regije sovpadalo, da smo se vedno ustavili v Hidrii, kjer smo vedno videli, kako stvari napredujejo,” je dejal predsednik vlade. “Ne le, da so se polagali temeljni kamni in odpirali novi raziskovalni in proizvodni prostori, ampak smo vedno srečali tudi zelo ambiciozne načrte. Ob našem naslednjem obisku pa se je ne le uresničilo, kar se je napovedalo, ampak so bili nadaljnji načrti še bolj ambiciozni.” “Slovenski avtomobilski grozd in Hidria, kot pomemben del tega grozda, je eden najbolj vitalnih delov slovenskega gospodarstva,” je nadaljeval premier in dodal, da ko kolegi prihajajo k nam in sprašujejo, kaj je ključno v slovenskem gospodarstvu, na prvem mestu omenimo proizvodnjo najbolj zahtevnih avtomobilskih delov, ki so vgrajeni v tretjino vseh avtomobilov, ki vozijo po Evropi. “Evropskega avtomobilizma in mobilnosti ne bi bilo brez tega, kar ustvarjamo Slovenci v avtomobilskem grozdu. Krepko smo zakorakali v zeleni in digitalni prehod in električno mobilnost in tudi tega brez vas, ne samo v Sloveniji, temveč v celi Evropi praktično ne bi bilo,” je dejal predsednik vlade in čestital za ambiciozne načrte. “Prepričan sem, da bo to, kar je danes v načrtih, postalo realizirano in da se bo v naslednjih letih in desetletjih ustvaril velik del slovenske in evropske in moderne prihodnosti,” je dejal predsednik vlade. Dodal je tudi, da je #Gremo dober slogan. “Vsaka dobra stvar si zasluži dobro ime,” je ob tem dejal in se nazadnje zahvalil, ker smo skupaj uspešno prebroili lanskoletno COVID krizo in ohranili kondicijo slovenskega gospodarstva. “Za naprej pa si želimo, da bi vse slovenske občine imele v tem trenutku vsaj precepljenost, ki sega krepko čez polovico kot v Idriji in Vipavi. Cepljenje je v tem trenutku edini način, da se izognemo ponovnim zapletom in oviranju normalnega življenja ter funkcioniranja,” je poudaril predsednik vlade.

Uredništvo