Premier Janez Janša tlakoval pot obiskov delegacij v Ukrajini. Po njegovi poti sedaj tudi von der Leynova in Borrell

Foto: Pixabay.com

“Slovenskim diplomatom se bodo v Kijevu pridružili Litvanski. Tja se vrača tudi misija EU. Že ta teden bosta v Kijev odpotovala tudi predsednica Evropske komisije in visoki predstavnik EU za zunanjo politiko. Slovenija je tokrat pokazala pot,” je preko Twitterja sporočil predsednik vlade Janez Janša.

S tem je Janez Janša vsem skeptikom njegovega dejanja – poti v Kijev, povedal, kako močno sporočilo je imela pot dejansko v Kijev, jer je skupaj s poljskim in češkim premierjem obiskal predsednika Ukrajine Volodimirja Zelenskega. Sporočilo Ukrajini je bilo, da v tej težki situaciji niso sami, kot je bila denimo Slovenija v osamosvojitveni vojni.

Tako je v preteklem tednu zgledu premierja Janše sledila predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola, ki je obiskala Kijev. Metsolova se je včeraj zvečer srečala tudi s premierjem Janšo s katerim sta se pogovarjala o pomoči Ukrajini in nadaljnjih korakih pri zagotavljanju prihodnosti pogumnemu narodu.

Po besedah slovenskega premierja se sedaj v kijev odpravljata tudi predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen in visoki predstavnik EU za zunanjo politiko Josep Borrell.

Vir: Nova24TV