Premiera dokumentarno-igranega filma 30 vrhov za 30 let Samostojne Slovenije

Prizor iz filma 30 vrhov, Skavti/Avtor: UKOM

V Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma je bila v sredo, 20. oktobra premiera filma 30 vrhov za 30 let samostojne Slovenije. Dokumentarno-igrani film, ki ga je Urad vlade za komuniciranje pripravil v sodelovanju s Studiem Sipoš, so si premierno ogledali sodelujoči in nekaj visokih gostov, se bomo pa lahko tudi vsi ostali še v tem letu prepustili lepotam visokogorja preko domačih zaslonov, so zapisali v sporočilu za javnost na Uradu Vlade Republike Slovenije za komuniciranje.

V filmu 30 vrhov za 30 let spremljamo Andraževo odločitev, da za svojo in slovensko 30-letnico osvoji 30 vrhov. Film, s katerim smo se poklonili domovini in njenim goram je vizualna poslastica, ki prepleta naravne lepote Slovenije, drobce njene zgodovine in značaj naroda.

Vsi ljubitelji narave boste lahko med ogledom filma 30 vrhov za 30 let  črpali navdih, kam vse bi še lahko šli na izlet, obenem pa se boste preizkusili v poznavanju slovenske zgodovine in njenih gora, za kar je z animacijami poskrbel Nejc Kavka. Recitacije Pavleta Ravnohriba, pripoved Gaje Filač in glasba Tima Žibrata, ki se prepletajo s posnetki Slovenije iz zraka in Andraževo potjo, so poskrbele za odlično vzdušje med prisotnimi, ki se je nadaljevalo ob druženju v Klubu Cankarjevega doma, od koder je nekaj pričujočih fotografij.

Urad Vlade RS za komuniciranje