“Kučan ni slab človek, ampak on je komunist. Če boste volili njega, bodo zopet vladali komunisti. In ko ne bodo vladali, dodajam, takrat bodo protestirali in pozivali k smrti tistih, ki vladajo, pa niso iz njihovih vrst,” so se glasile preroške besede nekdanjega kandidata za predsednika Ivana Krambergerja, ki je med Slovenci zaslovel kot človek velikega srca z opico na ramenih, ki je obdobje osamosvajanja zaznamoval s svojimi slovitimi govori. Pred tremi dnevi smo obeležili 28-obletnico njegovega atentata. Danes lahko na ulicah vsak petek opazujemo prav to kar je napovedal. Na biciklističnih mitingih, predvsem po Ljubljani, kjer je največ privilegirancev iz nevladnih organizacij, in ki jih financiramo davkoplačevalci, lahko slišimo totalitarne vzklike “Smrt janšizmu, svoboda narodu!” in “Smrt janševikom!”. Protestniki druge zmerjajo s fašisti, čeprav sami kažejo simptome totalitarizmov – še zlasti histerične zahteve po takojšnji menjavi oblasti. Ni čudno, saj je po njihovem edina demokratična in intimna opcija levica. Veliko prahu pa so dvignili tudi pripadniki ultra-levičarske Antife, ki je nedavno napadla avtomobil Nove24TV, globalno pa lahko spremljamo njene izgrede po zahodni Evropi in ZDA. Ameriški predsednik Donald Trump pa je že dejal, da jo je potrebno razglasiti za teroristično organizacijo. 

Pred tremi dnevi smo se spominjali atentata na Ivana Krambergerja, od katere je 7. junija minilo že 28 let, in ki je bil v javnosti znan tudi kot prva žrtev za demokracijo. Po uradnih podatkih naj bi dobrotnika iz Negove umoril na pijan lovec, česar pa mnoge ne prepriča, saj je bil umorjeni zelo aktiven na političnem področju ter za številne Slovence predstavljal tisto demokratično odjugo, po kateri so hrepeneli vsa desetletja obdobja komunizma. Prav zato so mnogi prepričani, da je bil v resnici žrtev političnega atentata. Lahko se zgolj sprašujemo, kaj bi se zgodilo, če bi Kramberger dočakal volitve v DZ. Na ta vprašanja si tudi po vseh teh letih Slovenci še nismo odgovorili. V svojih javnih nastopih je namreč umorjeni ljudi opozarjal, naj ne volijo Milana Kučana, ker je komunist in bodo potem zopet vladali komunisti, takrat ko ne bodo vladali, pa bodo protestirali in grozili s smrtjo. Danes se te preroške besede uresničujejo. Na ulicah Ljubljane in še nekaterih mest lahko opažamo histerično divjanje biciklistov, ki vzklikajo parole kot je “Smrt janšizmu, svoboda narodu!” in “Smrt janševikom!”

Kramberger je leta 1990 v svojem govoru v Sevnici opozoril, da želijo komunisti še naprej imeti monopol nad Slovenci. “Želijo, da še naprej delamo zanje in da nas še naprej izkoriščajo,” je poudaril. Ob tem je dodal tudi, da se Sloveniji bližajo hudi časi. “Tako hudo, kot bo zdaj šlo slovenskemu narodu, mu ni šlo še nikoli,” je napovedal. Svojim podpornikom je Kramberger obljubil, da se bo boril za delavce in kmete, invalide ter otroke. “Po vsem svetu komunizem propada – od Romunije do Madžarske -, edino v Jugoslaviji se še držijo stolčkov. Držijo se jih kot pijanec plota,” je dejal. Opozoril je tudi, da so v predelih Slovenije, kjer živijo komunisti, ceste “asfaltirane”, kmetje pa se morajo voziti po pesku. “Komunisti me ne bodo volili, ker se me bojijo. Slovencem namreč želim boljše življenje in boljše plače,” je bil prepričan Kramberger. Ob tem je dodal, da bo za to storil vse in da bi za to dal tudi življenje. “Kučan ni slab človek, ampak on je komunist. Če boste volili njega, bodo zopet vladali komunisti,” je še povedal dobrotnik iz Negove.

 

Avtor Žan Novak, več lahko preberete tukaj.