Previdno tako na cesti kot pred tatovi

Na področju cestnega prometa so policisti Policijske uprave Celje v ponedeljek obravnavali sedemnajst prometnih nesreč. V eni se je ena oseba lažje poškodovala, ostale so se končale z materialno škodo na vozilih in objektih. Zaradi kršitev javnega reda in miru so morali policisti v ponedeljek posredovati v dveh primerih.
V ponedeljek so policisti obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka na Šercerjevi cesti v Velenju. Lastniki pogrešajo moško in otroško kolo ter smuči. Včeraj, dne 17. 4. 2018 so policisti obravnavali vlom v gradbeni zabojnik v kraju Tepanje. Neznani storilec je iz zabojnika ukradel več motornih žag, vrtalnikov, varilni aparat in mnogo drugega orodja. Včeraj so bili policisti obveščeni, da je neznani storilec vlomil v parkirano vozilo na parkirišču Ulice frankolovskih žrtev v Celju. Iz avtomobila ni ukradel ničesar, vendar je lastniku povzročil škodo z razbitjem stekla na voznikovih vratih. Na Milčinskega ulici v Celju so policisti v torek obravnavali še poskus vloma v osebno vozilo. Storilcu v vozilo ni uspelo vstopiti, je pa lastniku škodo povzročil s poškodovanjem sopotnikovih vrat.
Žal pa moramo poročati tudi o tragični nesreči pri delu, ki se je zgodila v ponedeljek v Pamečah. V enem od tamkajšnjih podjetij so policisti v ponedeljek nekaj pred 13. uro obravnavali nesrečo pri delu, zaradi posledic katere je na kraju nesreče umrl 31-letni zaposleni. Po do sedaj zbranih podatkih je zaposleni, ki je delo opravljal sam z  nakladalcem nalagal lesene drogove za daljnovod. Eden od drogov bi ga naj udaril, zaradi česar je zaposleni padel. 31-letnik je kljub hitri pomoči reševalcev poškodbam na kraju nesreče podlegel.
Huda nesreča se je zgodila tudi danes okoli pol desetih dopoldne, ko so policisti obravnavali poškodbo moškega, ki je v Celju na železniški postaji padel z vlaka. 55-letni potnik, državljan Libanona je potoval na mednarodnem vlaku. Ko je vlak zapuščal železniško postajo v Celju naj bi 55-letnik pritisnil gumb za odpiranje vrat in padel na peron. Pri padcu se je moški hudo poškodoval in so ga odpeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico.
 
M.I.