Pri podjetjih Celjski sejem in Impos celjska občina do konca leta načrtuje postavitev eksperimentalnega krožišča

Foto: MOC

Celje 19. november 2020 – V teh dneh je podjetje VOC Celje pričelo z deli za ureditev eksperimentalnega začasnega krožišča na Dečkovi cesti, pri podjetjih Celjski sejem in Inpos. Na Mestni občini Celje pričakujejo, da bodo dela zaključena do konca leta.

Z novim krožiščem želi celjska občina vsaj nekoliko olajšati pretok prometa na tem območju, kjer je posebej v času prometne konice velika gneča. Predvsem pa bo krožišče bistveno pripomoglo k bolj varnemu vključevanju prometa (tudi kolesarskega) iz Opekarniške na Dečkovo cesto in obratno. Novo krožišče bo pripomoglo tudi k pridobitvi novega kraka glavnega uvoza na Celjski sejem.

Posebnost in novost eksperimentalnega krožišča na Dečkovi cesti bo levi zavijalni pas znotraj jedra krožišča, ki bo posebej predviden za tiste voznike, ki bodo zavijali levo z Dečkove ceste proti Opekarniški, vendar jih ne daje prednosti pred prometnim tokom, ki poteka v rondoju.

Gre za projekt vreden 145.530 eurov, v sklopu katerega bo poleg izvedbe eksperimentalne prometne ureditve z umestitvijo krožišča, urejeneo še novo odvodnjavanje, nova javna razsvetljava in nova prometna signalizacija.

M.I.