Pri prodaji prehranskih dopolnil prihaja do lažnih intervjujev in ukradenih fotografij znanih osebnosti

Foto: Zdravstveni inšpektorat

Ljubljana, 18. januar 2021 –  Zdravstveni inšpektorat je izdal obvestilo s katerim obvešča potrošnike o goljufivih praksah pri promociji prehranskih dopolnil za hujšanje, kjer neznano ali prikrito podjetje za promocijo izdelka ukrade fotografijo znane osebnosti, kateri doda še lažni intervju glede učinkovitosti tega izdelka.

Foto: Zdravstveni inšpektorrat

Eden od takšnih izdelkov je tudi prehransko dopolnilo KetoDiet, pri katerem je bila ukradena fotografija medijske osebnosti Lorelle Flego ter dodan lažni intervju o učinkovitosti tega prehranskega dopolnila. Na inšpektoratu še opozarjajo, da se oglaševanje izdelka pojavlja preko pojavnih oken (reklam) ob obisku določene spletne strani in prihaja iz sledečega spletnega naslova.

V tem času, ko veliko ljudi uporablja internet še posebno opozarjajo, da ljudje ne nasedajo tovrstnim prevaram in pred nakupom vedno preverijo naziv in naslov ponudnika, ki je obvezen podatek pri prodaji izdelkov preko spleta. V primeru, da naziv in naslov ponudnika ni poznan, naročanje pa je možno zgolj s klicem na telefonsko številko ali preko spletnega obrazca, je mogoče sklepati, da gre za lažno vsebino zato takšen nakup odsvetujejo.

Vir: Zdravstveni inšpektorat