Pri učencih OŠ Lava iz Celja na obisku predsednik republike Borut Pahor

Twitter

Celje 18. september 2020 – Včeraj se je na povabilo očencev OŠ Lava iz Celja odzval predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.Za takšno povabilo so se učenci in zaposleni odločili, ker smo včeraj praznovali mednarodni dan mladih.

Prav poseben sprejem so za predsednika pripravili tamkajšnji prvošolčki. V nadaljevanju obiska pa se je Borut Pahor z učenci 6., 7., 8. in 9. razredov pogovarjal o vrednotah, ki nas krepijo kot skupnost, in odgovornostih, ki jih imamo kot posamezniki do družbe.

“Učenci so predsedniku republike zastavljali različna vprašanja o temah, ki jih zanimajo. Uvodoma so se s predsednikom Pahorjem pogovarjali o predsodkih in izzivih, ki jih prinašajo nove tehnologije, med drugimi tudi socialna omrežja. “Kadar mi kdo reče, da socialna omrežja širijo sovraštvo, odgovorim, da na socialnih omrežjih lahko delimo tudi ljubezen,” je poudaril predsednik in učence prosil, da temu sledijo tudi sami”, so zapisali v kabinetu predsednika republike.

Učence je zanimalo, tudi kakšne lastnosti mora imeti predsednik države in kaj je predsedniku Pahorju najbolj všeč pri njegovem delu. Predsednik jim je odgovoril, da svoje poslanstvo vidi v tem, da je osebnost, ki združuje, pri njegovem poklicu pa mu je najbolj všeč, da ga opravlja z velikim zadovoljstvom in srečo. V pogovoru je predsednik učence spodbudil, da morajo v življenju narediti poslanstvo, ki jih bo izpopolnjevalo in bodo tako svoje delo lahko opravljali najbolje.

M.I.