Služba za komuniciranje RTV Slovenija je po tem, ko so pri enem od zaposlenih na RTV potrdili okužbo s Covid-19 zapisala: “V skladu z našim protokolom in navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje smo že izvedli ukrepe, da bi širjenje virusa omejili.” Obenem so objavili, da je v vseh prostorih RTV Slovenija obvezno nositi masko.

Vse od oddaje Tarča, ki je bila na sporedu minuli četrtek je tekla razprava o tem ali je studio RTV javen prostor ali ni. Erika Žnidaršič je namreč gostila direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milana Kreka, kateri je ves čas v oddaji nosil zaščitno masko. Ker voditeljica ni nosila zaščitne maske, jo je Milan Krek na to opozoril, a gostiteljica se z njim ni strinjala. Odvrnila mi je, da ni nobene potrebe da bi nosila zaščitno masko, ker da studio ni javni prostor v katerem bi bila nošnja maske obvezna.

Ko je Žnidaršičeva vprašala Milana Kreka o tem ali so ukrepi dovolj utemeljeni, je le-ta odgovoril: “Problem je to, kar se vidi v tem studiu. Odlok je popolnoma jasen, da je treba nositi masko v zaprtem prostoru, če pogledam gor, je strop, so stene okoli in masko nosimo, vključno z vami,” ter še “Treba se je začeti učiti, da se tiste stvari, ki se sprejmejo, tudi spoštujejo. ”

Od vodij delovnih procesov in urednikov pričakujemo, da delo planirajo in organizirajo tako, da je v prostorih RTV v izmenah prisotna stalna ekipa, da v primeru obolelosti ene osebe ne pride do izpada celotne skupine. Vodje pozivamo, da v okviru svojih pristojnosti odgovorno poskrbijo za upoštevanje vseh sprejetih ukrepov in priporočil za zajezitev širjenja virusa,” so med drugim sporočili zaposlenim v nacionalni televizijski hiši. Morda to sporočilo niti ne bi bilo potrebno, če bi se že preventivno držali protikoronskih ukrepov.

Tako  v vseh prostorih RTV velja:

  • Obvezno nošenje maske v vseh skupnih prostorih in tam, kjer ni mogoče zagotoviti vsaj 1,5 metra medsebojne razdalje.
  • Zagotovi se ustrezna razdalja na sestankih oziroma naj se sestanki. organizirajo prek MS Teams.
  • Dosledna higiena rok.
  • Na delovno mesto prihajamo zdravi.

Vir: Nova24TV