Pri zaposlenem v Termoelektratni Šoštanj potrdili okužbo s COVID-19, družba nadaljuje z vsemi zaščitnimi ukrepi za preprečitev širjenja virusa

Šoštanj, 23. julij 2020 – V želji po nemotenem poslovanju in s tem zagotavljanja nemotene oskrbe z električno energijo ter toplote tudi v Termoelektrani Šoštanj (TEŠ) sprejemajo preventivne ukrepe za zajezitev širjenja virusa COVID-19.

Prve preventivne ukrepe so v TEŠ sprejeli že februarja, od takrat pa jih vseskozi dopolnjujejo in usklajujejo s centralno Službo za korporativno varnost skupine HSE. Tako od marca 2020 ob vstopu v poslovno stavbo izvajajo merjenje telesne temperature, izvajajo obvezno razkuževanje rok, zahteva se nošenje zaščitnih mask, od ponovnega povišanja okužb v Sloveniji z 18. junijem 2020 izvajajo tudi obvezno vzdrževanje varnostne razdalje med zaposlenimi.

Zaradi ponovno povečanega širjenja virusne prenosljive bolezni Covid-19 v Sloveniji so v TEŠ v minulem tednu uvedli še dodatne preventivne ukrepe, ki jih bodo izvajali poleg že utečenih ukrepov in navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Kljub izvajanju vseh preventivnih ukrepov pa je bila včeraj žal potrjena okužba s Covid-19 pri enem sodelavcu družbe TEŠ, ki pa v zadnjem obdobju zaradi že predhodne bolniške odsotnosti iz drugih bolezenskih vzrokov ni bil v stiku z nikomer od ostalih zaposlenih v TEŠ, so zapisali v družbi. Ob tem dodajajo, da okužba nima vpliva na varnost, stabilnost in zanesljivost proizvodnje električne in toplotne energije v TEŠ.

M.I.