Po poročanju spletnega portala Novi tednik je Direkcija za infrastrukturo v minulih dneh začela izgradnjo mostu čez Savinjo v Marija Gradcu. Most bo staro mestno jedro v Laškem razbremenil tranzitnega prometa. V prihodnosti je namreč z drugačno prometno ureditvijo predvidena ukinitev prometa za tovorna in osebna vozila na mostu čez Savinjo v središču Laškega.

Pred časom je bil v okviru nadgradnje železniškega odseka Zidani most-Celje ukinjen nivojski prehod pri Pivovarni Laško, glede na pogosto neprevoznost obstoječega železniškega podhoda pri pivovarni bo novozgrajeni most pomenil trajno prometno rešitev v Laškem, poroča Novi tednik.

Kot poroča Novi tednik vodja režijskega obrata na oddelku za gospodarske javne službe, okolje in prostor na Občini Laško Luka Picej je o trenutnih delih povedal, da na te mestu delavci vrtajo temelje za pilote, dostopne ceste so urejene, obenem tudi plato v reki Savinji. Rok izgradnje mostu je predviden za konec prihodnjega leta.

Sodi pa izvedba investicije v sklop projekta nadgradnje železniške proge Zidani Most-Celje, ki ga sofinancira EU. Vrednost investicije je ocenjena na 6 milijonov evrov, izvajajo pa gradbena dela podjetja Kolektor, Impressa Polese in VOC Celje.

Luka Picej zaradi izgradnje mostu večjih prometnih težav na tem območju sicer ne pričakuje.

Predvidoma jeseni bo novi podvoz v Marija Gradcu odprt jeseni.

 

Vir: nt-rc.si