Pričela se je vpeljava strogega enoumja! Ker doktor Žiga Turk ni bil dovolj dober, sedaj Siol z “modrim” razmišljanjem velike Nike Kovač!

Foto: Twitter (Jelka Godec)

Kljub temu temu, da se je vse od začetka zamenjave Petra Jančiča na Siol-u, ki se je zgodila pod Golobovo vlado jasno vedelo, da gre za zamenjavo človeka, ki ne bo slepo sledil trenutni oblasti in ji prikladno kimal, se danes to vse bolj in bolj kaže v še bolj zaskrbljujoči luči. Golobova vlada namreč s svojimi potezami v več medijih, med katerimi je tudi Siol vpeljuje izključno in strogo enoumno razmišljanje, za vse, ki si bodo upali razmišljati drugače pa pripravlja ukrepe preko Strateškega sveta proti sovražnemu govoru. In ravno voditeljica tega sveta, se sedaj vključuje med sodelovce enega od medijev.

Slovenija se bo verjetno na lestvici svobode medijev kmalu znašla v družbi držav, ki še vedno gojijo strogo enoumje pri poročanju. Kajti kot kaže bodo kmalu vse osrednje medije zastopali predstavniki, ki so izredno pripadni trenutni oblasti in so ji nenazadnje pomagali priti na oblast. Pri tem kot kaže ne bo noena izjema Siol, ki je v času Petra Jančiča veljal za enega najbolj uravnoteženih medijev v Sloveniji. danes pod Golobom to vsekakor izgublja saj postajajo sodelavci medija tisti, ki so izredno povezani z Golobovo oblastjo.

Pri tej zgodbi je še bolj žalostno, da je za Siol pod vodstvom, ki ga je nastavila Golobova vlada nesprejemljiv postal kolumnist dr. Žiga Turk. Danes pa kot kolumnitsko v svoje delo vpeljujejo očitno aktivistko Golobove vlade Niko Kovač. Pri tem je na mestu vprašanje ali res Kovačeva razpolaga z višjimi kompetencami kot dr. Žiga Turk za pisanje kolumen. Vsekakor je odgovor verjetno vsem jasen, saj gre več kot očitno za vpeljavo strogega enoumja v naše medije.

Na to, da oblast vse dela v smeri popolne podreditve medijev opozarja tudi novinar Bojan Požar. “Mimogrede, stvari gredo v pravo smer: nova kolumnistka državnega SiolNEWS – namesto Žige Turka – je Nika Kovač 8Marec. Tudi honorarji za nove kolumniste Siola naj bi se, tako je vsaj slišati na medijski sceni, več kot podvojili,” je opozoril Bojan Požar.

Vir: X