Pričetek gradbenih del za postavitev soseske Dečkovo naselje

Slika je simbolična. Foto: pixabay.com

V članku “Začetek gradbenih del za stanovanjsko sosesko Dečkovo naselje – DN 10”, objavljenem na celje.info lahko beremo, da so v Celju pričeli z gradnjo komunalne infrastrukture, ki bo omogočala nadaljnje delo za postavitev nove soseske, poimenovane Dečkovo naselje. V njem bo na novo zgrajenih 142 stanovanj z garažno hišo. Gre za največji projekt celjske občine na področju stanovanjske politike. Sama izgradnja komunalne infrastruktur bo stala skoraj milijon evrov.

V Mestni občini Celje so prepričani, da bodo s tem zmanjšali vse večje potrebe po najemnih stanovanjih. Na občini bodo pri oddaji teh stanovanj posebno pozornost namenili mladim in mladim družinam, starejšim, ki si želijo varovana stanovanja, ter gibalno oviranim posameznikom in osebam z okvaro vida in sluha, saj bodo za te osebe na voljo posebna stanovanja.

Stanovanjska soseska se bo razprostirala na 2,3 hektarja nerevitaliziranih površin in bo zasnovana po energetsko učinkovitih standardih. Projekt vreden 14 milijonov evrov bi naj bil zaključen do konca leta 2021. Omenjena finančna sredstva bosta zagotovila občina in občinska družba Nepremičnine Celje. Upajo tudi na 5,7 milijona evrov nepovratnih sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Kljub temu, da naj bi po lastnih navedbah imeli na Mestni občini Celje največ javnih najemnih stanovanj na prebivalca v Sloveniji, so se v zadnjih letih potrebe po najemnih stanovanjih zelo povečale in bo omenjena soseska velika pridobitev na tem področju. Ob tem so za STA na občini še povedali, da je na letošnji razpis za oddajo neprofitnih stanovanj v Celju prispelo 607 vlog. Po pregledu vlog, ki ga bodo opravili do konca leta naj bi ostalo okoli 550 upravičencev za najem neprofitnih stanovanj.

Članek “Začetek gradbenih del za stanovanjsko sosesko Dečkovo naselje – DN 10” lahko najdete tukaj: https://www.celje.info/aktualno/zacetek-gradbenih-del-za-stanovanjsko-sosesko-deckovo-naselje-dn-10/