Pričetek gradnje krožišča in popolna zapora ceste Dole – Šentjur

Foto: Občina Šentjur

Občina Šentjur obvešča, da se v prihodnjih dneh v mestu Šentjur pričenja izgradnja krožišča s podhodom pri OŠ Franja Malgaja Šentjur. Glavni investitor je Direkcija RS za infrastrukturo, sofinancer Občina Šentjur, ki je pripravila vso potrebno dokumentacijo, izvajalec del je podjetje VOC Celje d.o.o.. Gre za izjemno zahteven projekt na prometno zelo obremenjeni cesti Dole – Šentjur.

Zato je izvajalec del pridobil dovoljenje za popolno zaporo ceste od krožišča v Selah do semaforja v središču Šentjurja v obdobju med 15. majem in 30. novembrom 2021.

Zapora se s signalizacijo vzpostavi v nedeljo, 15. maja 2021.

Prometni režim v času popolne zapore:

  • Promet v času zapore bo skozi gradbišče dovoljen samo za lokalni promet osebnih vozil in bo potekal iz smeri Dol v smeri Šentjurja enosmerno skozi gradbišče, iz smeri Šentjurja v smeri Dol pa enosmerno po Ulici skladateljev Ipavcev, Pod Rebrami in nazaj na regionalno cesto.
  • Avtobusno postajališče pri Bohorču se začasno prestavi na začetek Športnega parka Šentjur iz smeri Dramelj in bo označeno s prometno signalizacjio.
  • Na omenjen odseku bo promet prepovedan tudi za pešce, ki bodo z ustrezno signalizacijo preusmerjeni po Ulici Dušana Kvedra do pešpoti ob Pešnici do ulice na Lipico, kjer se po pločniku ob cesti Pešnica – Podgrad ponovno usmeri proti regionalni cesti oziroma za šolarje proti OŠ Franja Malgaja Šentjur.
  • Lokalni promet se dovoli do stanovanjskih hiš, podjetij, ustanov in trgovin na tem območju. Parkirišče pri OŠ Franja Malgaja bo zaprto.
  • Za osebna vozila in tovorna vozila do 7,5 ton bo času zapore promet speljan po državni in občinski cesti na relaciji Šentjur – Teharje – Bukovžlak – Dole in obratno. Za tovorna vozila nad 7,5 ton je obvoz po državnih cestah in avtocesti.

V prihodnjih dneh bodo prebivalci Šentjurja z okolico letake z navodili prejeli v poštne nabiralnike, posebej pa bodo obveščeni tudi preko učencev šole, glasbene šole in otrok vrtca.

V času del bo potrebno veliko prilagoditev s strani vseh udeležencev v prometu, da se bodo  čim bolj varno in tekoče organizirale vsakodnevne aktivnosti. Zaradi neposredne bližine šole, vrtca ter obvoza skozi trg in mimo glasbene šole je potrebno posebno pozornost nameniti najmlajšim udeležencem v prometu. Zato je potrebno prilagoditi hitrost spremenjenim voznim razmeram ter omejitvam.

Vir: Občina Šentjur