Pričetek postopnega zagona tovarne TV aparatov Hisense v Velenju in napovedane nove zaposlitve že v mesecu januarju

Foto: Gorenje Group

Velenje, 7. januar 2021 – S podjetja Gorenje so sporočili, da na območju Gorenja v Velenju v tem tednu pričenjajo s postopnmi zagonom proizvodnje v novi tovarni TV aparatov. Za naslednji teden že načrtujejo redno obratovanje tovarne. Trenutno v tovarni Hisense Europe Electronic dela že okoli 350 zaposlenih, do konca januarja pa želijo število zaposlenih povečati na 520.

V tovarni Hisense Europe Electronic bodo izdelovali televizijske aparate pod blagovno znamko Hisense za evropski trg. Po besedah podjetja bo  trenutno proizvodnja potekala v dveh izmenah in na treh proizvodnih linijah. Za mesec februar že načrtujejo, da bodo zagnali še dveh dodatnih linij in tako bi lahko dosegli polno proizvodnjo.Trenutno v tej fazi načrtujejo, da bo podjetje izdelalo dnevno 800 TV aparatov, v nadaljevanju pa ob polni proizvodnji 2 milijona aparatov letno. V kolikor se bodo potrebe po večji proizvodnji izkazale za upravičene bi lahko v podjetju izdelali do 4 milijone TV aparatov letno.

Kot je znano so imeli prednost pri zaposlitvi v novi tovarni najprej zaposleni v Gorenju, ki so se konec decembra usposabljali delo na novih delovnih mestih, hkrati pa bomo letos v TV tovarni dodatno zaposlovali tudi s trga dela. Že do konca januarja bo delo v Hisense Europe Electronic tako dobilo 80 dodatnih delavcev. V Gorenjevih tovarnah gospodinjskih aparatov bodo z dodatnim zaposlovanjem nadomeščali prezaposlitve v TV tovarno, prav tako pa v prihodnjih mesecih v Gorenju še dodatno zaposlili več sto delavcev.

Uradno odprtje tovarne TV aparatov načrtujejo v mesecu februarju, vse pa je odvisno od epidemiološke slike v Sloveniji.

M.I.