Prihaja nova aplikacija za prijavo na cepljenje, s tem konec omejitve po starostnih skupinah

Fotografija je simbolična.Foto: Pixabay.com

Ministrstvo za zdravje in NIJZ pripravljata novo aplikacijo, ki bo močno olajšala naročanje na cepljenje. Mateja Logar, vodja posvetovalne skupine za covid-19 ter infektologinja je povedala, da se bo z uvedbo te nove aplikacije za prijavo na cepljenje sprostilo cepljenje za vse, omejitve po starostnih skupinah ne bo več, poroča Demokracija.

Napovedala je tudi, da se bo lahko vsak, ki bo želel, lahko cepil. Več podrobnosti naj bi bilo predstavljenih v tem tednu. Novo aplikacijo za naročanje za cepljenje testirata Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) ter ministrstvo za zdravje. Logarjeva je pojasnila: “V sistemu bodo podatki o vseh, ki so bili cepljeni, in vseh, ki še čakajo na cepljenje.”

Slovenija je v fazi dogovarjanja s sosednjimi državami o tem, da bi cepljenim z enim odmerkom cepiva AstraZeneca po treh tednih omogočili prosto prehajanje meje. Ob tem je poudarila,  po cepljenju s prvim odmerkom AstraZenece nastane bistveno močnejši imunski odziv in zaščita kot po enem odmerku cepiva proizvajalcev Pfizer in BioNTech oz. Moderne.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Demokracija

Uredništvo