Prijeli 27-letnika, ki je izsiljeval namišljeni dolg

Foto: Policijska uprava Koper

V članku “Nevarni Ljubljančan izsiljeval v Postojni”, avtorja G.G. lahko beremo, da si je zaradi izsiljevanja dveh moških z območja Postojne  27-letni Ljubljančan prislužil hišno preiskavo kriminalistov na njegovem domu.

Dogajanje se je pričelo v mesecu oktobru, ko je 27-letni Ljubljančan z nožem in pištolo grozil moškima z območja Postojne. Ob tem dogodku so policisti prejeli prijavo na podlagi katere so pričeli preiskavo. V preiskavi je bilo ugotovljeno, da je 27-letnik mlajšega moškega iz Postojne izsiljeval za namišljen denarni dolg. Šlo naj bi za manjše vsote denarja pri izsiljevanju pa je osumljeni omenjal tudi orožje. V drugem primeru je osumljeni moškega tudi udaril s pestjo v obraz.

Po zbranih dokazih so se policisti odločili za aretacijo 27-letnika, ki so ga minuli torek prijeli v Pivki. Osumljeni je bil pri tem tudi oborožen s pištolo znamke Beretta za katero ni imel uradnega dovoljenja.

Po prijetju so v naslednjih dneh kriminalisti pri 27-letniku opravili še hišno preiskavo v njegovem stanovanju na območju Postojne. V hišni preiskavi so našli kilogram heroina ter okoli tri kilograme in pol »še neidentificirane snovi, za katero se sumi, da jo je uporabljal za mešanje s prepovedano drogo, z namenom povečanje količine«. Zasežena mu je bila tudi večja količina gotovine in razni pripomočki za preprodajo droge.

Osumljeni je od 30. oktobra v priporu. V preteklosti je bil že večkrat obravnavan zaradi storitve kaznivih dejanj s področja premoženjskih deliktov in nasilja in je bil tudi že pravnomočno obsojen.

 

Članek “Nevarni Ljubljančan izsiljeval v Postojni” je dosegljiv tukaj: https://novice.svet24.si/clanek/novice/crna-kronika/5dc2806dae009/nevarni-ljubljancan-izsiljeval-v-postojni