Proga za smučarki tek v Mestnem parku Celje včeraj sprejela zadnje uporabnike

Foto: MOC

Zaradi neugodnih vremenskih razmer družba ZPO Celje, ki je upravljalec športno-rekreativnih površin v Mestni občini Celje, je z včerajšnjim dnem zaprla progo za smučarski tek v mestnem parku. Uvedba proge, ki je bila uporabnikom na voljo od 15. januarja, torej več kot mesec dni, in je pomenila dodatno možnost zimske rekreacije v mestu, je naletela na odličen odziv med rekreativci vseh generacij.

Vsak dan v tem času je bilo na progi mogoče opaziti številne uporabnike, od mlajših do starejših, z različnimi ravnmi znanja, od začetnikov do izkušenih tekačev. Zgovoren dokaz, kako se je ta oblika zimske rekreacije prijela, je tudi to, da je več kot 400 uporabnikov izkoristilo možnost izposoje tekaške opreme. Teniški klub Celje in Rossi sport sta v času delovanja proge tekaško opremo še dopolnila.

Trenutno pretoplo vreme, ki je napovedano tudi za prihodnje dni, onemogoča dodatno zasneževanje in vzdrževanje proge ter s tem ohranjanje ustrezne kakovosti proge.

Uvedbo proge v mestnem parku je omogočila Mestna občina Celje, ki je financirala investicijo v nova snežna topova, visokotlačno črpalko, hladilni sistem in drugo opremo. Vrednost naložbe je znašala približno 86 tisoč evrov. Za zasneževanje in vzdrževanje proge je skrbela družba ZPO Celje.

ZPO Celje vse ljubitelje zimske rekreacije, ki bi tudi po zaprtju proge za tek na smučeh še radi uživali v zimskih radostih, vabi na drsališče v mestnem parku Celje in na Celjsko kočo.

Avtor: MOC