Iz Mestne občine Celje so sporočili, da vedno z veseljem podpirajo dobrodelne prireditve in projekte, ki pomoči potrebnim olajšajo življenje ter jim v očeh prižigajo iskrice sreče.

Pred petimi leti so dali v brezplačen najem prostor na Kidričevi ulici 3, v katerem so članice Lions kluba Celje Mozaik kot prve v Sloveniji začele s projektom Donirana hrana. Vsak večer so v Zavetišče za brezdomce dostavljale hrane, ki so jo donirale različne trgovine. Šlo je za dnevno svežo in pripravljeno hrano, ki ji je ob polnoči istega dne potekel rok uporabe in je bila seveda še vedno dobra in varna.

 

Foto: MOC

V sporočilu za javnost so zapisali, da se je projekt tako razširil, da ga članice Lions kluba Celje Mozaik same niso več zmogle voditi, zato ga je februarja 2014 prevzel javni zavod Socio in v ta namen zaposlil štiri delavce preko javnih del, na Mestni občini Celje pa so zagotovili še dodaten brezplačen prostor, ki je bil  zaradi vse večje količine donirane hrane nujno potreben. Mestna občina Cele financira tudi javna dela in materialne stroške.

Projekt Donirana hrana je prerasel meje Celja ter je postal največji projekt vseh slovenskih Lionsov. Samo v Celju 264 upravičencem vsak dan razdelijo od 18 do 25 paketov hrane. Na mesec razdelijo od 350 do 400 kilograme hrane v vrednosti 18.000 evrov. V petih letih so na tak način pomoči potrebnim ljudem razdelili okoli 70 ton hrane.

Na novinarski konferenci, ki je bila v četrtek in sta jo ob 5. obletnici delovanja razdelilnice donirane hrane pripravila Socio Celje in Lions klub Celje Mozaik je celjska podžupanja Breda Arnšek zagotovila, da bo Mestna občina Celje tudi v prihodnje podpirala takšne projekte, članicam kluba pa izrekla iskreno priznanje za njihovo srčno delo.

M.I.