Tik pred praznikom svetega Nikolaja so na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani študente razveselili z novico, da imajo kot prva od ljubljanskih fakultet, ki se ponašajo s certifikatom LGBT prijazno, tudi LGBT-koordinatorja. Ob tem se sprašujemo, kdaj bodo na fakulteti poskrbeli še za certifikate “islamu prijazno”, “katolikom prijazno”, “regiji prijazno”, “invalidom prijazno”, “visokim prijazno”, “levorokim prijazno” itd. in določili koordinatorje, ki bodo skrbeli, da se katerakoli od naštetih in še posebej nenamerno izpuščenih skupin ne bo čutila ogroženo na ustanovi, katere namen je bil nekoč primarno podajanje znanja in ne aktivizem.

“Si LGBT in študiraš na FMF? Super! Smo prva članica Univerze v Ljubljani s certifikatom LGBT prijazno in verjamemo, da se na naši fakulteti dobro počutiš,” so zapisali v obvestilu vsem študentom na FMF UL 5. decembra 2019.

“Če imaš kakšen predlog ali vprašanje, če potrebuješ podporo, nasvet glede avtiranja, pomoč, če imaš težave z družino, če si žrtev ali priča zmerjanja ali celo fizičnega nasilja, če naletiš na neprimeren odnos pri profesorju, asistentu ali drugemu zaposlenemu na fakulteti, se lahko oglasiš pri LGBT-koordinatorju Matjažu Konvalinki v pisarni 4.14 na Jadranski 21,” so dodali v sporočilu.

 

Avtor Ivan Šokić, več si lahko preberete tukaj.