Protesti v Celju že petič, po vulgarnosti do mimoidočih pa prvič – brutalna zvočna kakofonija se nadaljuje; fotografu protestniki pokazali iztegnjen sredinec

foto: Vane K. Tegov
Glavni trg v Celju je bil tudi zadnji petek kraj “srečnega” početja in neumnega vedenja, ali pa kar tako iz dolgega časa za prenekaterega od prisotnih. Že ob prihodu na prizorišče se je ugotovila večja nasršenost in bojevitost nekaterih “veteranov” med kolesarji, ki kolesarijo po ravnem. Verjetno razlog  ravninskega kolesarjenja  tiči v upehanosti ali  druge vrste zdelanosti. Nekateri starejši, eden celo z finskim imenom, mi je odkimaval, češ ni dobro da si danes tukaj.
Eden predstavnikov salonskih levičarjev, ki je dežural na petek po vzoru Janija Mődernorferja, z znakovno govorico koordiniral premike in celo spremembe trase. Kolesarji, o starem gverilskem vzorcu ali iz risanih romanov “Mirko in Slavko”, so tik pred sedmo popoldne so iz veh koncev zapolnjevali Glavni  trg, kjer jih dobro rejena aktivistka vabila  k podpisu peticije za odstop 14. Vlade in to v imenu ljudstva ki ga tam “prisotni” predstavljajo.

Več lahko preberete tukaj.