Minil je še en petek, ko se brezdelneži in jamrači odpravijo v center mesta in kolesarijo. Tokrat se jih je zbralo še manj. Tisti, ki še vedno vztraja, pa je Jaša Jenull, kateremu je sporočilo poslal tudi Zmago Jelinčič.

Zmago Jelinčič je pred protestom s poročilom ošvrknil Jašo Jenulla: Jaša Jenull je rekel, da se izseli iz Slovenije, če vlada do septembra ne pade. Naredili bomo vse, da bo obstala,” je Zmago Jelinčič Plemeniti napisal na svojem twitter profilu.

Sicer pa so se tudi ta petek zbrali levičarski brezdelneži in skupaj spet malo kolesarili, povedali kakšno na račun vlade, Jaša Jenull, pa je spet predstavil svojega prašička, kamor se stekajo denarna sredstva za njegove kazni.

Sicer pa od levičarskih medijev POP TV in RTV nismo zasledili podatkov o udeležbi! Očitno to malo sramoto, nekaj 300 protestnikov, tudi oni nočejo objaviti!

Aktivirali so se tudi od volivcev vedno pozabljeni Pirati. Očitno počasi zmanjkuje idej, kdo bi se protestom še pridružil.

Tokrat na trgu republike nista samevala Gale in Zlatko. Prav nobenega ni bilo tam!

Zvodeneli protesti, s katerim so levičarji hoteli pokazati, da politiki uživajo na dopustu, počasi tonejo v pozabo. Zadnji petkov shod je potekal pod naslovom: “Smrt kontejnerjem”, pa karkoli to že pomeni.

Iz PU Ljubljana pa so sinoči poslali naslednje sporočilo:

“Danes, 7. 8. 2020, so policisti na območju centra Ljubljane opravili varovanje neprijavljenega shoda.

Shod se je okoli 19. ure pričel na Prešernovem trgu, kjer se je zbralo okoli 1500 protestnikov, ki so odšli po ulicah centra Ljubljane do Vilharjeve ulice, kjer se je nato shod tudi zaključil. Na Trgu republike se je zbralo okoli 50 protestnikov.

Policisti so  opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji.

Dogodek je potekal mirno, so pa policisti za promet zaprli več ulic v okolici zaradi zagotovitve varnosti. Policisti so pri varovanju shoda trenutno ugotovili kršitev Zakona o javnih zbiranjih in kršitev 17. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru, ter izvedli 10 postopkov ugotavljanja identitete.

Nadaljuje se zbiranje obvestil glede omenjenih dogodkov in  bodo v primerudodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali v skladu z zakonodajo.”

E-maribor.si