V petek se je ponovno zgodil protivladni protest. Na Trgu Republike. Navkljub dejstvu, da smo sredi epidemije. Protest je bil posvečen kritiki ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška in ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa. V luči glasovanja o nezaupnici so se obregnili ob poslance SMC in DeSUS, nista manjkala niti Jaša Jenull ter raper Zlatko, pred parlamentom so brcali žogo v obliki koronavirusa s podobo predsednika vlade Janeza Janše.

Na protest je prvi prišel protestnik v podobi ministra Zdravka Počivalška s kravato ter sendvičem pod pazduho. Na prizorišče so zanj prinesli mizo, postavili steklenice vode, niso pa pozabili na prleške sendviče. Protestniki so s tem želeli prikazati kako zanj in za njegove omejitve in ukrepi ne veljajo. Pozabili so omeniti, da v resnici pri srečanju ni bilo nič v nasprotju s predpisi.

“Notranji minister Aleš Hojs pa je “v privatnem času prosto potoval med občinami in mamo želel peljati na izlet celo na Hrvaško ter s tem prav tako kršil kopico ukrepov”. “Najbolj žaljiv od vsega je bil njegov abotni izgovor, da sta skupaj z mamo nadzorovala delovanje hrvaške policije! Očitno Hojs tako kot njegov kolega in politični plačanec Jelinčič zmotno upa, da je ‘narod glup’,” so med drugim opozorili po navedbah TopNews.

 

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV