Provladne kampanje nevladnikov poplačane z več kot 180 zaposlitvami in 12,6 milijona evrov!?

Inštitut 8. marec. (Foto: Twitter /Inštitut 8. marec)

Gre za naklučje ali je so nevladniki na zadnji dan volilne kampanje pred evropskimi volitvami vladi izstavile račun? Gre za vprašanje, ki bi moralo še kako zanimati državljane, saj je bil ravno na zadnji dan kampanje pred evropskimi volitvami objavljen javni razpis, ki bo nevladnikom navrgel 12,6 milijona evrov. Kot je še kako dobro pokazala praksa nekdanje ministrice Sanje Ajanovič Hovnik so takšni razpisi še kako namenjeni posameznikom blizu vlade in bo zelo zanimivo, če bo tokrat drugače.

Veliko večja verjetnost je, da bo javni razpis, ki je bil objavljen v petek in je “težak” 12,6 milijona evrov namenjen posameznim organizacijam kot poplačilo za aktivno sodelovanje v vadnih kampanjah. Kot druga zadeva, ki bode v oči pa je, da se bo preko javnega razpisa financiralo 180 zaposlitev v nevladnih organizacijah. Torej bo vlada poskrbela za zaposlivost nezaposljivih, ker so kljub pomanjkanju delovne sile raje nevladni vladniki?

Kot izhaja iz razpisa je ta namenjen boljši usposobljenosti tako prostovoljcev, kot učinkovitosti nevladnih organizacij. Kljub temu se človek ne more znebiti občutka, da gre še za kako finančno naravnano podporo nevladnikom, ki Robertu Golobu in njegovi vladi že dve leti močno krijejo hrbet. Na drugi strani pa gre za 12 % zneska, ki bi ga naj vlada namenila letno za izgradnjo stanovanj. Kaj je pomembneje stanovanja ali nevladniki?

Vir: X in Nova24TV