Prvi lahko svobodo pričakujejo ljudje v javnih institucijah – predlaga se, da za dva dni ostanejo brez mesa na jedilniku

Foto: Pixabay.com in Facebook

Nekateri mladi oziroma nekatere civilne družbe že skrbijo, da bi se uresničile napovedi morebitnega novega predsednika vlade Roberta Goloba, da se iz jedilnikov briše uporaba mesa. Prvi naj bi po njihovem predlogu to doživeli ljudje v javnih institucijah.

Slovenska tiskovna agencija (STA) namreč poroča, da so Mladi za podnebno pravičnost na politične stranke naslovili apel za izvedbo dveh dni brez mesa na jedilnikih v javnih institucijah. Podpis naj bi oddalo 25 različnih organizacij. Za takšno pobudo so se po poročanju STA odločili, ker so prepričani, da bi z zmanjšanjem proizvodnje živalskih proizvodov, ker rešitev za globalno krizo vidijo v sami rastlinski prehrani.

Kaj nas v primeru sprejetja takšne odločitve s strani morebitne nove vlade čaka v nadaljevanju je zapisal ekonomist Matej Lahovnik: “Naslednji predlog bo, da za dva dni izklopimo elektriko in se ne vozimo z avti tako, da bi jim starejši lahko razložili, da je v SFRJ vse to na nas že preizkušala Milka Planinc.”

Edvard Kadič je ob tej novici zapisal, da saj ni res pa je in da to odraža novo realnost, ki smo ji priča. Ljudje so prepričani, da se je s tem že začelo posegati v človekove pravice in prvi bodo na vrsti otroci, starostniki in bolniki.

Vir: Twitter