Te dni v javnosti odmeva izdaja plačilnih nalogov dijakom, ki so protestirali za odpiranje šol. Polnoletni dijaki bi morali po mnenju psihologov in pravnikov prevzeti za svoja dejanja odgovornost. Skozi takšne dogodek se vidi, kako mladina postaja egocentrična in razvajena. Priznani psiholog Tušek je o dogodku povedal: “Prav je, da so bili kaznovani, ker niso upoštevali zakonov, a vseeno bi na mestu vlade nekoliko popustil, dijakom odpisal kazni, a vseeno podal jasno medijsko sporočilo, da je zakone potrebno upoštevati.” Tako Tušek kot pravnik Tone Jerovšek sta prepričana, da mora vsaka polnoletna oseba, ki je zakon namerno kršila, prevzeti odgovornost.

V ponedeljek so na mariborski policijski upravi pojasnili, da so v zvezi s protestnim shodom, ki je potekal 9. Februarja na Trgu svobode policisti petim osebam po pošto poslali plačilne naloge z globo 400 evrov, zoper štiri mladoletne osebe pa so podali obdolžilne predloge na pristojno okrajno sodišče.

Na novinarski konferenci je ministrica za izobraževanje, znanost in šport glede vabil mariborskim dijakom na sodišča pojasnila, da je njihova pristojnost ta, da čim prej odprejo srednje šole, kar so zdaj storili, da pa je zbiranje ljudi v času epidemije v pristojnosti drugega ministrstva. Sama pa meni, da gre za mlade odrasle ljudi, za katere verjame, da razumejo in prevzemajo odgovornost za svoja dejanja.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Vir: Nova24TV

 

Uredništvo