Računsko sodišče razvrstilo politične stranke med prvo razredne in drugo razredne

Foto: Zajem zaslona (Računsko sodišče)

Kljub temu, da bi morale biti posamezne državne institucije neodvisne in nepristranske, ima kot kaže na določene globoka država še kako močan vpliv. Glede na poročilo delovanja političnih strank v letu 2022, se tej praksi kot kaže pridružuje tudi Računsko sodišče. Ni pa to nič nenavadnega, če ljudje vedo, da nekdanji prvi mož te institucije, danes deluje pod okriljem Martina Odlazka, Robert Golob pa ga vidi na mestu evropskega komisarja.

https://x.com/strankaSDS/status/1809589245457145944

Po poprej omenjenem poročilu, so se na to odzvali tudi v SD-u in izrazili prepričanje, da je imelo Računsko sodišče pri pregledu dvojna merila. Čeprav so je Računsko sodišče pri večini strank ugotovilo podobne kršitve, je le SDS dobila mnenje s pridzkom, SD in Gibanje Svoboda pa sta imela še večje nepravilnosti, a jih je omenjena institucija spregledala.

“Stranka SDS je že desetletja redno in skrbno pregledovana s strani Računskega sodišča RS, ki so ga vedno vodili kadri tranzicijske levice. Od g. Igorja Šoltesa do g. Tomaža Vesela in g. Jane Ahčin. Prav je, da Računsko sodišče poslovanje strank skrbno pregleda. SDS je vedno upoštevala njegove ugotovitve in ugotovljene nepravilnosti sproti odpravljala. Ni pa prav, da ta institucija uporablja pri svojem delu dvojna merila. In ni prav, da ne pregleduje financ nekaterih nevladnih organizacij, ki se aktivno vključujejo v volilne kampanje in ki so financirane tudi iz tujine,” so v odzivu zapisali v SDS.

Vir: X