Rajko Gerič in Boštjan M. Turk jasna: “Marko Milosavljevič deluje v nasprotju s temelji svojega postulata”

Foto: Zajem zaslona (YouTube/Skledar)

Profesor na Fakulteti za družbene vede Marko Milosavljević se je že večkrat izkazal kot nekredibilen za del, ki ga opravlja. Nazadnje je namreč Rajka Geriča in sodelavce Panorame obtožil da so politično motivirani. To nenazadnje dokazuje, da ne gre za eminenco svojega poklica, kljub temu, da ga tudi nekateri mediji skušajo zaščititi, kot denimo “raziskovalni” portal Oštro, ki kljub jasnim izjavam omenjenega profesorja želi od novinarjev pojasnila od kod jim določena stališča.

Sedaj sta tudi Rajko Gerič in Boštjan M. Turk vsem dvomljivcem pojasnila, da Milosavljević ni človek, ki bi bil vreden naziva profesor. Sedaj so tudi na Planet TV pojasnil, da Milosavljević noče ali ne želi preverjati dejstev in gre za unikum v svetu pri profesorju, ki poučuje bodoče novinarje. Za mnenje so tako poprosili tudi oba poprej omenjena akterja.

Tako je denimo tudi v tujini odmevala njegova izjava, da naj bi preteklo vodstvo RTV Slovenija najelo novinarje Panorame, da bi poročali takratni politiki v korist. Na to se je odzval Rajko Gerič, ki je jasno zanikal takšne namige ter pojasnil, da je šlo za strogo neodvisne novinarje. Na Planet TV so za mnenje poprosili tudi Boštjana M. Turka, ki je prepričan, da se je Milosavljević zlagal, ko je dejal, da je Kadunca razrešila vlada Janeza Janše. To po mnenju profesorja in analitika ni res, saj je Kaduncu takrat potekel mandat. “Če si profesor novinarstva, ti tega ne moreš početi. Ti prideš s tem v konflikt s temeljnimi postulati svojega poklica,” je prepričan Boštjan M. Turk.

Vir: X in Planet TV