Raper Zlatko vdrl na varovano območje in želel motiti proslavo ob dnevu državnosti, policiste zmerjal z robocopi in kričal smrt fašizmu!

Zlatko se pripravlja na vdor na osrednjo proslavo ob dnevu državnosti. (Foto: Posnetek zaslona/ Facebook)

“Borut, miška mala, lahko noč. Čas bi že bil, da se oglasiš, če si predsednik vseh državljanov. Ali samo predsednik, ki čuva svoj stolček. Jaz sem ga danes malo čilal ob lunci, ti ga čilaš ob sončku. Cankarja si naštudiral verjetno bolj kot jaz. Zdaj pa se vprašaj, kaj bi si mislil Cankar ob tvojih postopkih in tišini,” je v svojem videoposnetku spraševal raper Zlatan Čordić – Zlatko predsednika države Boruta Pahorja. Poleg tega je želel z megafonom na varovanem območju motiti proslavo, a so mu namero hitro preprečili varnostniki in policisti.

Med osrednjimi protestniškimi junaki se je znašel tudi raper Zlatko. Tokrat je hotel vdreti na varovano območje osrednje proslave ob dnevu državnosti na Kongresnem trgu in vprašati predsednika države, na kaj smo lahko ponosni. Zlatko pa tudi v svojem posnetku ni pozabil omeniti, da so policisti “robokopi.” Kasneje pa ga je vidno ujezilo, da so ga policisti nekaj ulic proč še enkrat legitimirali, Zlatko pa je tujim turistom kričal, da ima Ljubljana podobo okupiranega mesta kot v času fašizma.

Avtor Luka Perš, video in več lahko vidite tukaj.