Razkrinkani Miha Kordiš: “Tam se ravno tako kot povsod drugod izkorišča mlade in neizkušene ljudi. Mojega brata so non stop nate….. in zamujali s plačilom”

Miha Kordiš. (Foto: Zajem zaslona Twitter/e-maribor)

Po četrtkovem razkritju, da socialni zavod predsedniškega kandidata Mihe Kordiša ni izpolnil zapisanih določil v ustanovnem aktu, o zaposlitvi vsaj treh oseb, sedaj vsak dan prihajajo na dan nove podrobnosti njegove “prevare”. Na soočenju je namreč Erika Žnidaršič Miho Kordiša soočila z dejstvom, da je v ustanovni akt zavoda zapisal, da bo zaposlil tri ljudi, a do danes tega še ni storil.

V odgovoru je Kordiš navaja, da se to napak razume in da je določba zapisana samo, zato, da je lahko ustanovil zavod. S tem dejstvom so potem Kordiša soočili tudi na POP TV, kjer je ponovno prepričeval voditeljico in ljudi, da si to narobe predstavljajo.

Po tem razkritju sedaj v javnost prihajajo nova in nova pričanja, kako je Miha Kordiš dejansko s “figo v žepu” pristopil k temu projektu. Sestra enega od delavcev na “Kordiševih” vrtički je zapisala: “a propo “Kordiševih” vrtičkov – to je feelgood projekt, kjer se ravno tako kot povsod drugod izkorišča mlade in neizkušene ljudi. totalen startup mentality, sam da namesto kodiranja okopavajo grede. mojega brata so non stop nategovali in zamujali s plačilom …”

Uporabnica socialnega omrežja je razkrila, da ni bila težava samo v plačevanju dela, ampak tudi v tem, da so ljudje pridelke razvažali s svojimi vozili na svoj račun in zato ni bilo nobenega povračila.

V odzivu na Kordiševo navajanje, da so ljudje zase pridelovali zelenja je bilo razkrito, da ni šlo za nikakršen hobi ampak konkretno delo, za katerega pa se je delavcem močno zamujalo z izplačilom.

Vir: Twitter