Razkriti dokumenti preiskovalne komisije na Kosovu, povezani z domnevnim oškodovanjem državljanov s strani Gen-i

Foto: (YouTube)

Po sredinem poročanju Nova24TV, da naj bi kosovski parlament odredil preiskovalno komisijo o domnevnih nezakonitih poslih Gen-i, so danes razkrili tudi dokument preiskovalne komisije, ki je podlaga za takšno odločitev. Zadeva naj bi se nanašala na nakup električne energije, v katerega naj bi bila vključena srbska podružnica Gen-i iz Beograda, posrednik pa naj bi bil kosovski veleposlanik na Hrvaškem Martin Berishaj. Na Kosovu domnevajo, da naj bi bilo preplačilo v višini 150 evrov na megavatno uro.

V posle naj bi bila vpletena nekdanji predsednik uprave Gen-i Robert Golob in kosovski veleposlanik na Hrvaškem Martin Berishaj. Komisija bo preiskovala sum, da naj bi Berishaj prenašal denar od svojega podjetja do kandidata za predsednika slovenske vlade.

Foto: Nova24TV

Nova24TV ob tem poroča, da iz pridobljenega dokumenta komisije izhaja sum, da naj bi podjetje Gen-i v Beogradu, podjetju Berishaja nakazalo 600 tisoč evrov. Šlo naj bi za posredništvo med Gen-i in Elektro podjetjem Kosovo. Komisija sumi, da naj bi Elektro podjetje Kosovo januarja Gen-i prodalo elektriko po 105 evrov za megavatno uro, hkrati pa od srbskega podjetja kupovalo energijo po 255 evrov za megavatno uro. Elektro podjetje Kosovo naj bi na tak način kupilo za 4,2 milijona evrov električne energije.

Foto: Nova24TV

Članek prvotno objavljen tukaj.

Vir: Nova24TV