Razmere v ljubljanskem zdravstvenem sistemu alarmantne, direktorica ZD Ljubljana pa zase in vodstvo predlaga nagrade

Slika je simbolična. (Foto: pixabay.com)

Še ne dolgo nazaj so mediji poročali kako ljudje v Ljubljani v dolgih vrstah čakajo na vpis pri osebnem zdravniku. Da so zadeve v ljubljanskem zdravstvenem sistemu alarmantne in jih bo potrebno urediti, je potrdil samo minister za zdravje Danijel Bešič Loredan. Hkrati je takrat minister potrdil, da sistem “obvladuje” oziroma “nadzoruje” ljubljanski župan Zoran Janković, ki je ministru jasno nakazal, da se ne sme vmešavati v zadeve.

Kljub vsem tem zadevam kot kaže direktorica ZD Ljubljana svoje delo ocenjuje kot dobro, saj zase in člane vodstva predlaga nagrade. Kot je objavil novinar Bojan Požar, je direktorica ZD Ljubljana na občino naslovil prošnjo za odobritev izplačila delovne uspešnosti.

Direktorica ZD Ljubljana tako zase kot za strokovno direktorico, namestnika direktorja za razvoj zdravstvene dejavnosti in direktorja ZD Ljubljana predlaga izplačilo delovne uspešnosti za leto 2021. Hkrati je ob tem še direktorica zapisali, da naj bi bili izračuni izplačila nagrade napačni, zato je ministrstvo takrat zavrnilo izplačilo nagrad.

“Ko razvpita Jankovićeva direktorica ljubljanskega Zdravstvenega doma, po vsem tem, kar se (tam) dogaja, predlaga, da se njo in preostalo vodstvo tega zavoda dodatno nagradi za “uspešno delo”… ?!”, je takšno vest komentiral novinar Bojan Požar.

Vir: Twitter