Rdeči križ krivdo sedaj vali na sosede in prijatelje, ker bi lahko ti ljudi (žensko) po pomoč vozili z luksuznimi vozili

Foto: Zajem zaslona

Če ljudje kaj v Sloveniji znajo je to valjenje krivde na druge. Nič drugače ni v primeru Rdečega križa in razupitega posnetka, ko ženska pomoč nalaga v luksuzno vozilo BMW X6. Pred dnevi je namreč splet obrožil posnetek kako ženska pomoč Rdečega križa v prestolnici nalaga v vozilo prestižnega cenovnega razreda. Po spletu so se je razvnela razprava, da gre za več kot očitno izkoriščanje socialne pomoči.

https://x.com/karfjolca/status/1805323377684431212

Da bi bila ironija še večja, je sedaj po poročanju Regionalne obale Rdeči križ krivdo prevalil na sosede in prijatelje. V odgovoru na novinarska vprašanja namreč odgovarjajo, da ljudje prosijo za pomoč sosede ali prijatelje, da jih pripeljejo po pomoč. Kot še zatrjujejo sami nimajo pristojnosti preverjati upravičenosti do socialne pomoč.

Vendar s svojim odgovorom krivdo za takšno ravnanje prelagajo na drzge, sami pa so prepričani, da počno vse tako kot je prav in pomoč delijo upravičenim osebam. Na drugi strani imamo na robu preživetja tisoče mladih iz slovenskih družin, ki pa do takšne pomoči ne morejo priti. A vseeno to kot kaže za Rdeči križ ni pomembno.

Vir: X in Regionalna obala