10. 10. bomo pri Prešernu z ramo ob rami v podpori civilnim iniciativam stranka SLS in številne kmečko-podeželske organizacije, Franc Kangler, stranka SDS, Alojz Kovšča, Zeleni Slovenije, Moravčani, ljubljanske iniciative za zaščito vode, Istrani za pitno vodo, protimigrantske skupine …” je predsednik SLS Marjan Podobnik na Twitterju napovedal veliki shod “Rešimo Slovenijo”. “Protest proti sleparjem bo 10. oktobra v Ljubljani. Prešernov trg,” pa je zapisal Janez Janša.

Vlada Republike Slovenije je v zadnjih mesecih pogosto povzročala sive lase državljanom v naši državi. Težave se kopičijo z dneva v dan. Okoljske težave, ko so po Sloveniji gorela smetišča eno za drugim, so gasilci pogumno gasili dneve in noči. Za nagrado jim v nekaterih občinah ukinjajo profesionalno gasilsko enoto, kot se je zgodilo Trbovljah. Kmetje, ki se trudijo z vzrejo drobnice, so kljub glasnim opozorilom popolnoma nemočni proti škodi, ki jo povzročajo volkovi. Pred nekaj meseci smo bili pretreseni, ko je skupina migrantov ugrabila nemočnega 79- letnega Belokranjca Miroslava Moravca. A sodu je izbilo dno, ko je pred nekaj dnevi sodišče odpisalo 29-milijonski dolg družini Janković. Zato se bo 10. oktobra organiziral protest Rešimo Slovenijo v Ljubljani.

Vlada Marjana Šarca se bo morala soočiti z ljudstvom, tako napovedujejo predsednik SDS Janez Janša, predsednik SLS Marjan Podobnik in Franc Kangler. Po vseh aferah, ki jih je povzročila levičarska vlada, in težavah na področju okolja, varovanja ter zdravstva so se civilne iniciative, politične stranke pod vodstvom Kanglerja, odločile organizirati protest Rešimo Slovenijo, ki se bo odvijal 10. oktobra v Ljubljani.

Kangler napoveduje novo gibanje v stilu francoskih rumenih jopičev
V Franciji smo v preteklosti spremljali odmevno protestno gibanje rumenih jopičev, ki so se zbrali vsak teden in aktivno protestirali proti vladajoči politiki francoskega predsednika Emmanuela Macrona. Samemu predsedniku ni preostalo drugega, kot da prisluhne ljudstvu in njegovim predlogom ter sprejme njihove rešitve. Po poročanju RTV Slovenija obljublja podobno zgodbo protesta tudi pobudnik le-tega, Franc Kangler. “Mi bomo imeli rumene jopiče z napisom Rešimo Slovenijo. Gospodu Šarcu sporočam, da naj ne pošilja agentov Sove za nami, ker mi ne rušimo ustavne ureditve,” pošilja odločno sporočilo Kangler aktualni oblasti.

Svojo udeležbo na protestu je napovedalo lepo število civilnih iniciativ. Med njimi Brane Grad, ki po poročanju RTV skupaj s okoliškimi kmeti protestira proti gradnji kanalizacijskega kanala čez vodovarstveno območje na ljubljanski Ježici. “Generalno sporočilo je, da Slovenijo rešimo pred takšnim načinom, kajti demokracija je popolnoma padla. Neki odločevalci sami odločajo o stvareh, ki presegajo njihove odločitve,” se je odzval Grad.

Protest proti sleparjem, sporoča Janez Janša
Svojo prisotnost in podporo protestom sta napovedala tudi predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša ter predsednik Slovenske ljudske vlade Marjan Podobnik.
“Da se zaščitijo ljudje na podeželju, ki jih ogrožajo zveri, da se zaščitijo Ljubljančani, ki jim je ogrožena pitna voda, da se na Moravškem koncu jasno pokaže, da je nesprejemljivo, da se dolino zasiplje s strupenimi odpadki,” je v izjavi za RTV Slovenija povedal Podobnik. Voditelj Slovenske demokratske stranke Janez Janša se je odzval odločno proti aktualni oblasti s pozivom, da bo to protest proti sleparjem ter da je čas, da se v Sloveniji začne izvajati vladavina prava.

Oblast v rokah ima ljudstvo, je jasno zapisano v 3. členu ustave Republike Slovenije. Zdaj je čas, da se besede uresničijo z dejanji in z množičnim protestom državljani pošljejo jasno sliko o nestrinjanju z vladajočo politiko, ki jo izvaja aktualna oblast.

Prvotno objavljeno na nova24tv.si .