Robert Golob naj bi s pomočjo državnega Istrabenz Gorenja kupil svoje zasebno podjetje in to po močno zasoljeni ceni

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Nova24TV poroča, da je skrbni pogled skupine Istrabenz Gorenje pokazal, da je Robert Golob podjetje izčrpaval na več načinov. Eden od teh načinov naj bi bil tudi leta 2008 z denarjem družbe Istrabenz Gorenje kupil lastno podjetje, ki ga je ustanovil skupaj z Dejanom Paravanom. V nakup naj bi Golob vključil pooblaščenko, ki naj bi skušala prikriti vlogo Roberta Goloba v poslu.

Pred časom je Nova24TV poročala o “Skrbnem pregledu skupine Istrabenz Gorenje”, ki naj bi bil opravljen leta 2010, ki je odkril številne nepravilnosti direktorja Roberta Goloba. Dokument, ki ga razkriva omenjeni medij kaže, da naj bi si Golob kot predsednik uprave družbe Istrabenz Gorenje z določbami v družbeni pogodbi vnaprej zagotovil večjo udeležbo pri dobičku, kot bi mu pripadalo po lastniškem deležu. Tako naj bi imel Golob že v naprej privilegij, ki bi ga drugače imel šele v primeru lastništva določenega deleža podjetja.

Nova24TV poroča, da naj bi šlo za negospodarno ravnanje in to že od samega začetka, saj si je zagotovil, da se v podjetju brez Golobovega privolitve ni moglo zgoditi nič. Leta 2008 naj bi Golob tako prejel 24,44 odstotni dobiček, kljub temu, da njegov delež ne bi smel preseči 10 odstotkov osnovnega kapitala. Na ta način naj bi si Golob pridobil 206.463 evrov dobička.

Foto: Nova24TV
Foto: Nova24TV
Foto: Nova24TV
Foto: Nova24TV

Celoten članek vam je na voljo tukaj.

Vir: Nova24TV