Robert Pavšič močno udaril mimo – Ivan Simič na zaslišanju ni kršil davčne tajnosti

Davčni strokovnjak mag. Ivan Simič (Foto: Nova24TV)

Kot smo že poročali, je v torek pred parlamentarno preiskovalno komisijo, ki preučuje ukrepanje vlade v času epidemije covida-19 pričal mag. Ivan Simič, direktor Finančne uprave RS. Na zaslišanju je Simič povedal, da vsako leto največjega davčnega plačnika pelje na kosilo z lastnimi sredstvi. Ob tej informaciji je predsednik komisije Robert Pavšič, ki je Simiča obtožil, da je s tem kršil davčno tajnost.

Že na zaslišanju je Simič predsedniku povedal, da v kolikor je naredil napako se ga naj kaznuje in stvari gredo naprej. Vendar se je dan po tem izkazalo, da je Pavšič zopet “udaril” globoko mimo. Kot izhaja iz zapisa mag. Ivana Simiča z ničemer ni kršil davčne tajnosti.

V odgovoru na navedbe medijev in predsednike komisije, da je mag. Ivan Simič s tem kršil davčno tajnost je sam osebno zapisal: “Kot prvo bi povedal, da nisem kršil davčne tajnosti. Kršil bi jo, če bi objavil ime davčnega zavezanca/ke, kar pa nisem storil”. V nadaljevanju je tako medijem kot Pavšiču pojasnil, da mediji vsako letno poročajo o največjih plačnikih dohodnine in zraven pripel še povezavo.

Na koncu svojega odziva je Ivan Simič še povedal, da je bil edini, ki je na zaslišanju kršil davčno in poslovno tajnost bil predsednik Robert Pavšič. Zato je napovedal, da bo moral dokazati na podlagi katerega predpisa in virov je pridobil zasebne podatke priče.

Foto: Twitter (Bojan Požar)
Foto: Twitter (Bojan Požar)

Vir: Twitter